XI starptautiskais bērnu un jauniešu teātru festivāls – “… un es iešu un iešu!” [20.04.2018]

      Š.g. 20.aprīlī mūsu skolas teātris “ Impulss” devās uz Valmieru , lai piedalītos izglītības un kultūras iestāžu skolēnu teātru izrāžu parādē– XI Starptautiskajā bērnu un jauniešu teātru festivālā “…un es iešu un iešu!” Sešu stundu brauciens cauri Kurzemei , Zemgalei un esam Vidzemes lielākajā pilsētā – Valmierā.

     Saspringums, jo uzstāšanās paredzēta pēc pusotras stundas. Jāpaspēj izkraut dekorācijas un sagatavot mazo teātra zāli . Ieejot tajā, redzam nav kulišu! Paldies Ņikita Gončaram, kas 15 minūšu laikā atrisināja šo jautājumu un ,izrādei sākoties, zāle tika  “apģērbta”, dekorācijas ir savā vietā, skolas aktieri savā un Rūdolfa Blaumaņa “ Kā Zemītis pašu nelabo redzēja” izrāde  var sākties! Skatītāju pilna zāle! Aplausi, jautrība ,dejas un dziesmas, labs garastāvoklis un rezultātā 1.pakāpes diploms.

     Paldies teātra režisorei Natālijai Kuharčukai, jo viņas teicamā režija, skolēnu, var teikt, aktieru, spilgtais tēlojums ir nesis augļus!

      Jāpiebilst, ka skatē piedalījās 53 kolektīvi, 900 skolēnu no visas Latvijas, tai skaitā trīs Liepājas kolektīvi, to uzstāšanās turpinājās divas dienas uz dažādām skatuvēm  Valmieras drāmas teātrī, gan Valmieras Viestura vidusskolā.

      Arī mūsu teātra kolektīvs varēja skatīt citu skolēnu tēlojumu, ko arī darīja, kopumā  vidēji tika apmeklētas sešas septiņas  citu teātru izrādes, bet pēc pasākuma atklāšanas arī diskotēku.

      Paldies, teātri “Impulss”, Jūs esat kolosāli un lieli malači!

Kl.audz.vadītāja L.Kamuškina