“Sarkangalvīte un vilks”

Latvijas kultūrizglītības iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros  Liepājas 7.vidusskolas 5.-6. klašu skolēniem bija iespēja attālināti tiešsaistē apmeklēt izrādi “Sarkangalvīte un vilks”(režisors Elmārs Seņkovs).

“Teātra veidotāji ir radījuši brīnišķīgu un spilgtu izrādi gan pieaugušajiem, gan bērniem, kurā caur humoru un rotaļīgām situācijām tiek atspoguļotas dzīves vērtības, kas svarīgas mūsdienu skolēniem un būtībā visai sabiedrībai – draudzība, līdzjūtība, iecietība. Izrādē var redzēt, ka ne tikai mežs ienāk pilsētā, bet arī pilsēta – mežā – caur dzīvnieku amizantajiem kostīmiem. Tas skolēniem liek saprast, cik mēs esam tuvu dabai, un daba – mums. Es ieteiktu noskatīties šo izrādi citiem skolēniem, jo izrāde ir jautra un interesanta, aktieriem ir skaisti tērpi un laimīgas beigas.” (latviešu valodas skolotāja Ieva Urkauska)

“Izrāde bija viegli saprotami, skolēni savās darba lapās rakstīja, ka visu esot labi sapratuši un izrāde ļoti patika. Kā atgriezenisko saiti rakstīja darba lapu par iegūtajām emocijām.” (latviešu valodas skolotāja Laila Laukmane)

Izrāde skolēniem likās aizraujoša, viņi vairākkārt minēja un uzsvēra, ka visneparastākais bijis Meža parlaments, visvairāk patikuši dzīvnieku modernie kostīmi, smieklīgās balsis un daudzie joki, ka izrādi skatoties, laiks pagājis ātri, jo viegli skatāma, tā ievelk skatītāju savā pasaulē.

Mīļš paldies Latvijas Nacionālajam teātrim, paldies Latvijas kultūrizglītības iniciatīvas  “Latvijas skolas soma” vadītājiem – tā ir lielāka iespēja redzēt un baudīt šo izrādi.